Staat van het Amsterdams Voortgezet (Speciaal) Onderwijs

november 4, 2022 1:54 pm

Amsterdam telt bijna 100 scholen in het V(S)O. Op deze scholen werken circa 4.000 docenten elke dag met 47.000 leerlingen in een gevarieerd onderwijslandschap. Om het beste uit de leerlingen te halen en hen zo een goed mogelijke start te geven in de maatschappij. Het OSVO, de vereniging van schoolbesturen in het voortgezet (speciaal) onderwijs, lanceerde op 4 november tijdens de ScholenArenA de eerste ‘Staat van het Amsterdamse Voortgezet (Speciaal) Onderwijs’ (V(S)O). De Staat geeft antwoord op de vraag hoe het gaat met de Amsterdamse leerlingen en haar docenten. Na de lancering gingen onderwijsprofessionals uit Primair- en Voortgezet Onderwijs in gesprek in twee inhoudelijke sessies onder leiding van Louise Elffers, Ilias El Hadioui en Abdelkader Benali.

Het rapport Staat van het Amsterdamse Voortgezet (Speciaal) Onderwijs kunt u hier downloaden.

En bent u benieuwd naar de samenvatting met visualisaties van hetĀ rapport? Kijk dan hier op de website van Onderzoek & Statistieken.

Download hier de poster met daarop de resultaten van het onderzoek, samengevat in twee hoofdlijnen.

Bekijk hier de animatie die tijdens de lancering op 4 november is vertoond. In twee minuten laten wij een aantal van de resultaten uit het onderzoek zien.

 

Meer