Vacature Managementondersteuner 0,6 fte

oktober 25, 2021 12:40 pm

De Vereniging OSVO is een vereniging van bestuursleden die een stichting of vereniging van een school voor voortgezet (speciaal) onderwijs in Amsterdam in stand houden. Van de 25 schoolbesturen in Amsterdam zijn er 22 lid van de OSVO. De OSVO houdt zich bezig met verschillende thema`s, waaronder afspraken over onderwijshuisvesting, vraag en aanbod en de procedure voor de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs.

Wij zijn per direct op zoek naar een

Managementondersteuner

0,6 fte

Het betreft een tijdelijke functie tot 1 augustus 2022

Een boeiende functie waarin je, in een prettige werksfeer, een bijdrage levert aan de onderwijsontwikkeling binnen het voortgezet onderwijs in Amsterdam.

Inhoud van de functie

OSVO kent een dagelijks bestuur, bestaande uit vijf of zes bestuurders, en een onafhankelijk voorzitter. Het bestuur wordt ondersteund door een team bestaande uit een bestuurssecretaris, de managementondersteuner en een of meerdere beleidsmedewerkers. Je wordt aangestuurd door de bestuurssecretaris.

Als managementondersteuner bij de Vereniging OSVO ben jij verantwoordelijk voor de secretariële en administratieve werkzaamheden, de ondersteunende werkzaamheden bij inhoudelijke processen en de professionele ontwikkeling. Zo zorg je ervoor dat alle vergaderingen worden ingepland in een jaarcyclus, sta je mensen telefonisch te woord en verwijs je ze door naar je collega’s of de voorzitter van de vereniging. Je onderhoudt nauw contact met de secretariaten van de 23 schoolbesturen, je zorgt ervoor dat e-mails en poststukken op de juiste wijze worden beantwoord en gedocumenteerd en draagt zorg voor de logistieke voorbereidingen van vergaderingen zoals het tijdig versturen van agendastukken, monitoren en aanjagen van acties en voorbereidingen van de vergaderruimtes.

Taken en verantwoordelijkheden

• Agenda’s en mailboxen beheer: inplannen, onderhouden en beantwoorden.
  • Opstellen van brieven en uitnodigingen.
  • Uitvoeren van checks op volledigheid en globaal op kwaliteit van notities.
  • Vergaderingen: praktische voorbereidingen van (interne en externe) vergaderingen, agenda’s en stukken versturen, verslaglegging, actielijsten opstellen en bijhouden.
  • Ondersteuning bieden bij het opzetten van bijeenkomsten zoals reserveren van ruimte en regelen van catering.
  • Het verrichten van beleidsondersteunende werkzaamheden door het verzamelen en groeperen, inventariseren en verwerken van gegevens.
  • Financiële administratie.

Functieprofiel

• Je hebt affiniteit met het onderwijs en met Amsterdam.
  • Je bent communicatief zeer vaardig, proactief, secuur, zelfstandig, open en betrokken.
  • Je schakelt makkelijk en pakt snel de werkzaamheden op.
  • Je beschikt over vaktechnische kennis van de procedurele en administratieve organisatie.
  • Je beschikt over een goede schrijfvaardigheid; je Nederlands taalgebruik is foutloos.
  • Je hebt minimaal een mbo-werk- en denkniveau.

Transitie

De Vereniging OSVO werkt nauw samen met het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen. De Vereniging OSVO zit momenteel in een transitiefase. In 2017 hebben de OSVO-leden afspraken gemaakt over een gezamenlijke Onderwijsagenda, waarin ambities zijn geformuleerd over thema`s als kansengelijkheid en krimp en groei van scholen. Deze Onderwijsagenda loopt af in december 2021. Nieuwe ambities zullen worden geformuleerd en de OSVO is daarbij van plan nog intensiever samen te gaan werken met het Samenwerkingsverband.

Praktische informatie en procedure

Spreekt deze vacature je aan en herken je je in het profiel, dan willen wij graag jouw cv en motivatiebrief ontvangen. Het betreft een functie van 0,6 fte in schaal 7 cao vo. Omdat OSVO in een transitiefase zit, betreft het een tijdelijke functie.

De gesprekken vinden plaats in de week van 1 november.

Je brief en cv kun je sturen naar: secretariaat@verenigingosvo.nl, ter attentie van Rob Oudkerk.

Meer informatie over de vacature kun je verkrijgen via Martine Brendel, interim-bestuurssecretaris, via secretariaat@verenigingosvo.nl.